Промоција књиге „Парамон“ Срђана Пољаковића

Народна библиотека „Свети Сава“ у сарадњи са Удружењем истраживача „Трагови“ организовала је промоцију књиге „Парамон“ Срђана Пољаковића.

Први роман нашег суграђанина Срђана Пољаковића објављен на у издању Удружењa истраживача „Трагови“ преко општинског конкурса пројеката у култури. Ово је први роман у популарном жанру епске (херојске) фантастике који је објављен у нашем граду.

Ово дело описује личну драму и узрастање главног јунака, Парамона као и фантастични свет у којем се радња романа дешава који је донекле базиран на положају Словенског народа у Европи у периоду од седмог до деветог века, али је писан у духу садашњег времена.

Срђан Пољаковић рођен је 23. маја 1973. године у Аранђеловцу. Основну школу „Милан Илић Чича“ и Гимназију „Милош Савковић“ завршио је у родном граду. Студирао је српскохрватски језик и књижевност на Филолошком факултету у Београду на којем је и апсолвирао. Предавао је српски језик у две основне школе, био запослен и у привреди и комерцијали, а последњих година у Смотри уметности „Мермер и звуци“. Ожењен је, отац је два сина, живи и ради у Аранђеловцу.

          Поред аутора, у програму су учествовали и Војислав Веселиновић, председник Удружења истраживача „Трагови, а одломке је читала Ирина Теодосић, ученица осмог разреда ОШ “Милан Илић Чича”. Представљање књиге „Парамон“ Срђана Пољаковића одржано је у четвртак, 26. септембра 2024. године у 19 часова у читаоници Библиотеке